Biefstuk met rijst en groenten

Biefstuk met rijst en groenten

Zoals de meesten van jullie misschien wel weten, vind ik het heerlijk om in de keuken te staan en nieuwe gerechten te proberen. Ik vind het leuk om zelf te knutselen aan recepten en net zo lang door te gaan tot ik het goed genoeg vind. Kort geleden was weer zo een dag en dit lekkere gerecht kwam eruit. Biefstuk met rijst en groenten in ketjapsaus. 

Ingrediënten voor twee personen:
• 2 biefstukjes
• 250-300 gram rijst
• 1 rode paprika
• 1 gele paprika
• 1 prei
• handje kastanje champignons
• handje sperziebonen
• handje cashew noten
• 1 sjalot
• 2 tenen knoflook
• 7 eetlepels ketjap
• 3 eetlepels ketchup
• 2 theelepels paprikapoeder
• 1 blokje groentebouillon
• 150 ml water
• gebakken ui
• bosui
• 25 gram roomboter

Bereiding:
1 kook de rijst en giet af wanneer het gaar is.
2 snijd de sjalot en knoflook fijn. Verwarm olijfolie in een grote pan en bak de sjalot en knoflook.
3 snijd de prei, champignons en paprika en bak dit mee. Kook ondertussen de boontjes kort totdat ze gaar zijn en bak mee met de andere groenten
4 voeg nu de ketjap, de ketchup, de paprikapoeder en het water toe. Verkruimel het bouillonblokje en roer goed door. Voeg de cashewnoten toe en laat de saus een paar minuten pruttelen totdat de saus wat ingedikt is.
5 verwarm een andere pan met roomboter. Bak hierin de biefstukjes en laat ze daarna even rusten in aluminiumfolie. De sappen in het vlees verspreiden zich en dat zorgt voor een malser resultaat.
6 schep de rijst op je bord, schep de groenten met de ketjapsaus er omheen en snijd de biefstuk in reepjes. Leg ze op de rijst en voeg wat gebakken ui en bosui toe.
7 geniet en eet smakelijk!!

 

Laat je weten of het gesmaakt heeft? 🥰

Terug naar blog

Reactie plaatsen