Hartige tompouce met carpaccio

Hartige tompouce met carpaccio

Een heerlijke variant op een broodje carpaccio. Bij onze familie viel dit goed in de smaak, tijd om het recept uit te schrijven en met jullie te delen!

Wat heb je nodig?
200 gram carpaccio
Bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
Sesamzaadjes
Handje pijnboompitten
1 rode ui
Handje cherrytomaten
Komkommer
Rucola sla
Parmezaanse kaas
Truffel mayonaise
Zout 
Bakpapier


Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor volgens de verpakking van het bladerdeeg. Verdeel een plakje bladerdeeg in drie gelijke stroken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork gaatjes in de bodem. Klop een ei los en besmeer de stroken bladerdeeg met het ei. Verdeel over de helft van de stroken de sesamzaadjes, dit worden de dakjes. Bak de bladerdeeg af volgens de verpakking. 

2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan zonder olie of boter en laat ze daarna helemaal afkoelen. Snijd de rode ui in dunne, halve ringen. Snijd vervolgens de tomaat en komkommer in kleine stukjes. Doe de truffel mayonaise in een spuit- of boterhamzakje en knip er een klein puntje vanaf. 

3. Haal de bladerdeeg uit de oven en laat goed afkoelen.

4. Beleg de onderkant (de stroken zonder sesamzaadjes) met carpaccio, zout, truffel mayonaise, komkommer, tomaat, ui, pijnboompitten, parmezaanse kaas en rucola. Dakje erop en klaar is je hartige tompouce!

Smullen maar!!

Mocht je dit recept gaan maken, dan zouden wij het leuk vinden als je het resultaat met ons deelt!  

Terug naar blog

Reactie plaatsen